Basal

 

Kapasitetsberegning - stikkrenner med innløpskontroll

Bruk av programmet / forutsetninger

Mer om kulvertdimensjonering

Om Mannings tall

 

SINTEF og Basal har ikke noe ansvar for feil dimensjonering som følge av bruk av programmet. Ta kontakt med Basal dersom du har kommentarer til programmet.

NB: bruk punktum til å angi desimaler, da programmet ikke støtter komma-skilletegn

 

Hjelp
For å kunne bruke dette beregningsprogrammet må man ha støtte for Java på PC-en. Siste versjon av Java kan lastes ned her: https://www.java.com/en/download/. Her finner du også tips om installeringen.

Dersom du har installert Java i nettleseren din, og programmet fortsatt ikke fungerer, kan du prøve å endre innstillingene i Java kontrollpanelet.

Hvis du er usikker på hvor du finner Java kontrollpanelet:
For Windows
For Mac

I kontrollpanelet velger du fanen "Security" og sjekker at det er hake i ruten "Enable Java content in the browser". I tillegg kan du legge til Basal sin nett-adresse i listen lenger ned; "Exception Site List". Dette gjør du ved å klikke på knappen "Edit Site List..". Videre klikker du på knappen "Add" og skriver inn "https://www.basal.no/kulvert.cfm" i feltet som dukker opp, og deretter på "OK". Dersom det kommer en advarsel klikker du "Continue", og til slutt "OK". Etter en omstart av nettleseren bør du nå kunne se beregningsprogrammet på siden.

Har du fortsatt problemer med å vise programmet, kan du ta kontakt med Basal på tlf 91 72 30 98

For å legge til BASAL
på din hjem skjerm:

klikk del-ikonet (nederst på skjermen)

og "Legg til på Hjem-skjerm".


Legg til BASAL Leggeanvisning: gå til siden og følg samme prosedyre.